16 Kasım 2013 Cumartesi

SABUNLARDA KULLANILMASI TAVSİYE EDİLEN FAYDALI YAĞLAR



SHEA YAĞI(SHEA BUTTER): Cildin elastikiyetini sağlar.Pahalı bir yağdır.Krem sürülmüş hissi verir.%5 oranında kullanılırsa bütün sabunlarda belirgin kalite artışı sağlar.Genellikle katı haldedir.Ancak sıvı formuda bulunur.

SHEA YAĞI
TARÇIN YAĞI(CİNNAMON OİL): Tarçın yağının en büyük özelliği mikrop önleyici ve temizleyici olarak kullanılmasıdır.Tüm laboratuvar testlerinde de bu özelliği ispatlanmış bir yağdır.Bakteri ve mantar hastalıklarının oluşumunu ve yayılmasını önler.Kullanım miktarı :%2'dir.


BUĞDAY YAĞI(WHEAT OİL):Zengin E vitamini deposudur.A-D vitaminleri,protein ve mineraller içerir.Yıpranmış cildi besler ve ışıltı katar.Kullanım miktarı:%3'dür.


BUĞDAY
KETEN YAĞI(LİNSEED OİL):Cildi parlatır ve pürüzsüz bir yapı sağlar.Kullanım miktarı:%2'dir.
KETEN YAĞI


SUSAM YAĞI(SESAME OİL):Aminoasit açısından zengindir.Gözenek açar.Kuru ciltlerin bakımında önemli rol oynar.
Kullanım miktarı:%2'dir

SUSAM YAĞI

AVOKADO YAĞI(AVOCADO OİL):Kuru cilt tipi için uygundur. A-B-D-E vitaminleri içerir.Nemlendirir,yumuşatır,yaşlanmış deriyi iyileştirir ve güçlendirir.A vitamini sayesinde hücrelerin yenilenmesini hızlandırır.Antioksidandır.
Yaraların iyileşmesine etki yapar.Kullanım miktarı:%3'dür.


PORTAKAL YAĞI (ORANGE OİL):Kuru,buruşuk ve solgun ciltleri besler.Selülit tedavisinde kullanılır.Ayrıca çok iyi bir cilt toniğidir.Kokusu ferahlatıcıdır.Kullanım miktarı:%5'dir.


MANDALİNA YAĞI (MANDARİN OİL ):Çatlak ve gevşek ciltlere iyi gelir.Topuk çatlaklarına birebir faydalıdır.Kullanım miktarı :%3'dür.


BİBERİYE YAĞI (ROSEMARY OİL):Genellikle yağlı ciltlerde kullanılır.Mikropları öldürür ve dokuyu yeniler.Saçlarda kepek önleyici aktif olarak da kullanılır.Kullanım miktarı:%4'dür.

BİBERİYE

KANTARON YAĞI (ST. JOHN'S WORT ):Egzama,sedef,ürtiker gibi deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.Tüm cilt tipleri için uygundur.Lüx grup ürünlerde tercih edilen kaliteli bir yağdır.Kullanım miktarı:%3'dür.
SARI KANTARON


AYNISEFA YAĞI (CALENDULA OİL):Altın kadar kıymetli bir yağdır.Hemen hemen her derde devadır.Ağrı kesici etkisi vardır.Sabunlarda tahriş önleyici ve yara iyileştirici olarak kullanılır.Kullanım miktarı:%5'dir
AYNI SEFA


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder