11 Kasım 2013 Pazartesi

DİŞ SAĞLIĞI


      SODYUM FLORÜR

     Uzmanlar diş macununda kullanılan sodyum florür maddesinin kimyasal bir zehir olduğunu söylüyor.

     Diş çürüğünü önlediği gerekçesiyle kullanılan bu malzeme kansere ve zeka geriliğine neden olabilir. Çocuklar dişlerini fırçalarken çoğu zaman diş macununu yuttuğu için çocuklar daha büyük risk altında . Bu yüzden çocuğunuzun yutmayacağından emin olamıyorsanız sadece fırçayla temizlemesi onun için daha iyi olacaktır.Yada hem çocuğunuz hemde kendiniz için daha doğal bir yöntem olan misvak kullanabilirsiniz .Fazla miktarda kullandığınız diş macunu diş etlerinin de erimesine neden olabiliyor diş çürümesini önleyeyim derken farkına bile varmadan diş etlerinize zarar verebilirsiniz.Sonra birde "diş eti kanamalarına karşı" diye reklamlarda bolca dile getirilen diş macunlarına yönelirken buluyorsunuz kendinizi.

Yok ben illaki diş macunu kullanacağım dersenizde artık bazı firmalar florür sles içermeyen diş macunları üretmeye başladı bunları araştırıp bunlara yönelebilirsiniz.

    sles (sodyum lauryl sulfate) evlerde kullandığımız deterjan, şampuan, diş macunu, bazı sabunlar,yüz temizliği için kullandığımız jeller 'in hammaddesi olarak kullanılıyor. Ürünlerin arkasındaki içindekiler bölümünü okumayan biriyseniz bu söylediklerim size çok garip ve ürkütücü gelebilir.İlk duyduğumda ; yani şimdi çamaşırlarımla dişlerim aynı malzemeyle mi yıkanıyor dedim. Hatta daha kötüsü bulaşık yıkadığımız deterjanla yüzümüzü yıkadığımız jel arasında pek de bir fark yok .Neredeyse sadece kokusu farklı.

Artık kullandığınız ürünlerin içeriklerini daha dikkatli okursunuz sanırım .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder