16 Kasım 2013 Cumartesi

BANYO TOPU (BATH BOMB)





    Banyo topu son yıllarda küvet sefasının vazgeçilmez bir parçası haline geldi.Türkiye'ye ilk geldiği yıllarda pek fazla anlam verilememişti bu ufak portakallara.Ama artık her üç evden birinde rastlayabilirsiniz.Fiyatı da oldukça uygun.Banyo topunun üretim amacı aynı anda güzel bir koku,renkli bir küvet ve aromaterapik yağlar eşliğinde yapılan bir vücut dinlendirme terapi aracıdır.İlk üretiminde sadece suyu gazoz gibi köpürtüp sonra duruluyordu.Daha sonra suyun içine atılınca köpük dolu bir küvet haline banyo topları üretildi.

   Üretici firmaların formüllerini ilk başlarda sır gibi sakladıkları bu topları artık herkes evinde rahatlıkla yapabiliyor.

  Talep arttıkça banyo topu fikrinden yola çıkılarak cupcake piyasaya sürüldü.Yetişkinler için banyo topu olunca küçükler içinde cupcake'ler üretildi.Bu kekler çocuklara el yıkama,banyo alışkanlığı kazandırmak için ideal bir araç oldu.Hem suyla oynayıp hemde yıkanma alışkanlığını da aynı anda edinmiş oluyorlar.

   Sizinde evinizde yapabileceğiniz BATH BOMB tarifini paylaşıyorum.


  MALZEMELER:

 * 1 bardak mısır nişastası
 * 1 bardak sitrik asit
 * 1 bardak deniz tuzu
 * 2 bardak karbonat
 *  yarım çorba kaşığı borax
 * 2 çorba kaşığı yağ(aromaterapik)
 * 1 çorba kaşığı esans
 * 1 çay kaşığı toz boya


   YAPILIŞI:

 * Bütün malzemeleri bir kapta birbirine iyice karıştırın.

 *Dilerseniz karıştırma işlemi bittikten sonra içine kuru gül yaprakları,papatyalar atabilirsiniz.Bu sayede top erirken bitkilerde suyun üstünde hoş bir görüntü sağlayacaktır.

  *İçi boş iki yarım kürenin içine malzemelerinizi doldurup sıkıştırın. 15-30 sn bekleyin ve yavaşca kalıptan çıkartın.

  ***Kalıp bulamam derseniz en basit örnek:alışveriş merkezlerinde 1 lira atıp içinden oyuncak çıkan küreleri kullanabilirsiniz.

   Banyo topumuz hazır ...

   BANYONUZ HİÇ BU KADAR EĞLENCELİ OLMAMIŞTI... :)





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder